• dinsdag 29 oktober
 • 19:00 - 22:30
 • Topsportcompany Hoofddorp
  Scorpius 161
  2132 LR
  Hoofddorp
 • € 795,00
 • Workshop, Meerdaags
 • 12 PO punten
 • Gericht op Leraar met B-licentie, Leraar met A-licentie, Leraar met C-licentie
 • Tennisleraren
 • Inschrijven


De opleiding “prestatiepsychologie” is ontwikkeld voor iedereen die meer wil weten over de relatie tussen psychologie en presteren. De doelgroep is breed en varieert van coaches, docenten, sporters tot fysiotherapeuten.

De rode draad van de opleiding wordt gevormd door het thema ‘prestatiepsychologie’. Om dit leerproces te begeleiden hebben we een programmamanager die de hele opleiding aanwezig is. De programma manager behandeld de lesstof en het huiswerk. Daarnaast komt er elke les een specialist die met betrekking tot het betreffende hoofdstuk een workshop verzorgd. Hierdoor zijn we in staat om structuur en variatie te bieden:

Dag 1- Sportpsychologie
In de eerste bijeenkomst staat de volgende vraag centraal: wat is sportpsychologie? Waar houdt deze jonge tak van wetenschap zich mee bezig? Je legt deze dag een belangrijke basis over de mentale aspecten van beweging.

Dag 2- Inzicht in jezelf
Aan de hand van praktische methodieken leer je om persoonlijke eigenschappen (bij jezelf en anderen) in kaart te brengen en te bespreken. Daarnaast zal aan de orde komen wat de invloed van emoties en overtuigingen is op het gedrag van een speler of coach.

Dag 3- Zelfcontrole
Als sporter of coach is het belangrijk om onverstoorbaar te zijn. Dit aspect komt dan ook zeker aan de orde bij het onderwerp zelfcontrole. Zelfcontrole heeft te maken met discipline. Je leert omgaan met fouten en je leert hoe je rustig kunt blijven als je geïrriteerd raakt. Daarnaast leer je ook presteren onder druk. Zelfcontrole betekent onverstoorbaar zijn in een wedstrijd en gedisciplineerd werken aan je carrière.

Dag 4- Zelfreflectie
Op deze dag staat het vormgeven aan je eigen ontwikkeling en dat van anderen centraal. In staat zijn om snel nieuwe dingen te leren, jezelf of anderen de juiste vragen stellen en vasthouden aan je plan, spelen in deze bijeenkomst een belangrijke rol.

Dag 5- Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is de overtuiging hebben dat je goed kunt presteren op het moment dat dit wordt gevraagd. Die overtuiging moet niet alleen in je hoofd zitten, die moet je ook echt voelen. In deze bijeenkomst gaan we dieper in op zelfvertrouwen en hoe je dit bij jezelf en anderen positief kunt beïnvloeden.

Dag 6- Je eigen plan
In de laatste bijeenkomst besteden we aandacht aan een methodiek waarmee je leert om vorm te geven aan je eigen en andermans ontwikkeling.

De specialisten die een workshop komen verzorgen zijn Rico Schuijers, Bart Heuvingh, Ivo Spanjersberg, Joep Teeken en Paul van Zwam.

Opleidingsdata

Locatie Tijd Data
Nijmegen 19:00 - 22:30 4, 11, 18, 25 september & 2 en 9 oktober
Hoofddorp 19:00 - 22:30 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november & 3 december


Docent
Tijdens de cursus Prestatiepsychologie geeft sportpsycholoog Joep Teeken uitgebreid antwoord op bovenstaande vragen. Joep: ‘Je krijgt inzicht in wat het betekent als er te weinig zelfvertrouwen is en ook als er te veel zelfvertrouwen is. Om als coach je atleet beter te begrijpen is het ook belangrijk om jezelf beter te begrijpen. Dus bovenstaande vragen zijn van toepassing op zowel je atleten als jezelf. En trouwens ook op mij. We gaan theoretisch en vooral praktisch aan de slag.

Permanente Ontwikkelings punten en praktisch
Met het bijwonen van deze bijscholing zijn 12 PO-punten te verdienen.
De kosten van deze bijscholing bedragen €795,-
De 6-daagse cursus Prestatiepsychologie gaat op woensdag 4 september 2019 van start in Nijmegen en dinsdag 29 oktober 2019 in Hoofddorp. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in op jouw voorkeurslocatie.