• vrijdag 27 september
 • 10:00 - 14:00
 • T.V. Rapiditas
  d'Almarasweg 24
  6525 DW
  NIJMEGEN
 • € 114,95
 • Workshop, Dagdeel
 • 4 PO punten
 • Gericht op Leraar met B-licentie, Leraar met A-licentie, Leraar met C-licentie
 • Tennisleraren
 • Inschrijven

Ben je ambitieus als tennistrainer en wil je het optimale uit leerlingen en jezelf halen? Vind je dat het leerproces soms niet snel genoeg gaat? Dat leerlingen niet gemotiveerd genoeg lijken in de les? Dat ze vaker zouden moet trainen? Dat ze bezwijken onder wedstrijdspanning? Of wil je gewoon meer leerlingen en meer verdienen omdat je meer waarde toevoegt?

De leermethode ‘zelfcoaching’ brengt versnelling van jouw rendement als tennistrainer. Zelf coaching is een praktisch toepasbaar leermodel waarmee psychologie en didactiek toepasbaar gemaakt worden zonder dat je je hoeft te verdiepen in allerlei theorie.
In de basistraining zelf coaching gaan we flow ervaren. In flow leer je sneller en presteer je beter. Wil jij dat ook bereiken met jouw leerlingen? Wanneer je de psychologie van zelfcoaching leert toepassen geeft dat direct meerwaarde voor je leerlingen.

Tennissers raken meer gemotiveerd, gaan direct technisch en tactisch beter spelen, worden mentaal sterker. Je krijgt minimale theorie, maximale beleving en zelfreflectie. Je leert en ervaart de samenhang tussen focus, afleiding, ontspanning en zelfvertrouwen. Samen vertalen we die ervaring naar oefeningen voor jouw werkpraktijk. Door effectieve communicatie ontwikkel je sneller flow tussen jou en je leerlingen; high-performance mindset.

Waarschuwing: ook buiten de tennisbaan ga je met meer plezier, intensiever leren en presteren.

Samenvattend

-sneller leren
-beter presteren, technisch, tactisch en mentaal
-hogere intensiteit
-meer plezier

Programma
10.00: Kennismaking, doelstelling, theorie
10.30: Direct beter presteren op de baan
11.15: Reflectie en mentale-turbo-leermodel
12.15 Vertaling naar tennisles, op de baan
13.15: Vraag en Antwoord, wat neem je mee voor morgen?
14.00: Slot, napraten

Docenten
De docent voor deze bijscholing is Mark Theelen.

Ervaringen deelnemers:
René Pastoor (Rapiditas): “Ik kan nu veel beter ‘focussen‘. Mark zorgt ervoor dat je loslaat wat niet ter zake doet. En dat was veel meer dan ik dacht. Effect: beter en vooral leuker tennis."

Marinka Beetsma (Rapiditas): "Geweldig, ik dacht aan het eind van mijn mogelijkheden (3,2-speelsterkte) te zitten. Deze methode geeft een hele andere dimensie aan tennis en aan mijn leven". Mijn service, forehand en backhand gaan ook in competitie veel beter. ‘Uit het hoofd’-tennissen!”

Hans Hendrickx, tennistrainer: ‘Ik ervaarde met zelfcoaching dat ik veel meer uit mezelfhaalde. Ik pas het nu toe in mijn eigen tennis-lessen; tennissers zijn enthousiast en gaan sneller vooruit dan voorheen. Met zelfcoaching naar Flow, het werkt!!’

Bart Theelen (broer en oud-tennisprofessional): ‘Mede dankzij Mark heb ik mijn droom, tennisprofessional worden, waargemaakt. Hij maakt als geen ander de softe, mentale aspecten van de (top)sport concreet . Als wereldkampioen veteranen-tennis durf ik te stellen dat er weinig coaches zijn die zoveel, vooral blijvend effect bijje te weeg kunnen brengen.’

Sportpsycholoog Paul v. Zwam: ‘Met Mark’s methode van zelfcoaching kun je op elk niveau een doorbraak maken.’

Permanente Ontwikkeling punten
Met het bijwonen van deze bijscholingen zijn 4 PO-punten te verdienen.
Minimaal 4, Maximaal 12 deelnemers (ivm hoge intensiteit en persoonlijke aanpak)

Vragenlijst vooraf in te vullen; wat moet de training jou opleveren gezien de investering?
Éénmalig telefonisch consult achteraf.

Kosten
De kosten van deze bijscholing bedragen btw €114.95 incl. btw (€95,- excl. btw).