Handen schudden aan het net fairplay

Partner: Jezelf continu verbeteren als tennisleraar, maatwerk! (Online 8 PO)

€210,00

Wil je liever een persoonlijk leertraject dan deelnemen aan een cursusgroep? Hier is een alternatief: je maakt zelf een eigen programma waarmee je een betere trainer/coach gaat worden.


Je doorloopt tijdens deze online bijscholing in zeven weken de volgende stappen:

 1. Je werkt vanuit een persoonlijk ontwikkelprofiel. Je vult online een vragenlijst in en krijgt vervolgens een persoonlijk leerprofiel retour. Je ziet 'hoe je leert' en wat je mogelijkheden zijn om je eigen leren te verbreden. Het geeft inzicht in de bestaande leerstrategieën. Deze komen terug bij stap 4.
 2. Nu eerst de kern: waar wil je beter in worden? Of zelfs: waarin móet je (snel) beter worden? Je krijgt een zelf-ontleed-methode gemaild, met slechts drie vragen. Hierdoor kom je uit bij je noodzakelijke verbeterpunten. Een maatwerkprogramma! Het zijn immers jouw verbeterpunten!
 3. Je weet nu wat je wilt gaan aanpakken; maar hoe ga je dat doen? Je krijgt informatie via de mail over de 7 leerstrategieën: je kiest twee van je favorieten en breid die uit met een strategie die je tot op heden niet gebruikt: Breder leren! Je maakt een plan van aanpak, wat je gaat doen en hoe. Dit beschrijf je in een logboek. De acties die je zelf gaat nemen worden je leeracties. Je stuurt dit naar de leercoach.
 4. Na de feedback van je leercoach voer je de leeracties uit die jou een betere trainer/coach maken. Je hebt hier zeven weken de tijd voor: de leer-actie-periode. Je kijkt op internet of spreekt met een andere trainer/coach. Je bestudeert beelden op YouTube of spreekt met een mental coach, fysioloog of een trainer/coach uit een aanverwante tak van sport. Al deze acties zijn leeracties. De leeracties doe je op de momenten dat jou dat uitkomt.
 5. Je houdt wekelijks je leeracties bij in het logboek. Het logboek stuur je in week 4 en in week 7 naar je leercoach. Je krijgt dan feedback en advies op je traject.
 6. In de leer-actie-periode probeer je meteen de opgedane kennis en skills uit in de praktijk, van trainingen en wedstrijden. In je logboek noteer je de resultaten die je waarneemt bij je spelers.
 7. Je maakt de balans op: waar ben jij beter in geworden? En waarin is/zijn je speler(s) beter geworden. Dit laatste deel van het logboek mail je naar de leercoach, waarmee je persoonlijke ontwikkeltraject kan worden afgesloten.

Docent

De leercoach die je gaat begeleiden tijdens deze bijscholing is een coach van Coachinsports.

Kosten en PO punten

De cursus kost 210 euro en is goed voor 8 PO punten. De totale belasting van de bijscholing is ongeveer 14 uur.

 • Online / Op afstand
 • 8 PO punten (0 algemeen, 8 tennis, 0 padel)
 • Gericht op Leraar met A-licentie, Leraar met B-licentie
 • Tennisleraren