Handen schudden aan het net fairplay

Partner: mentale vaardigheden inclusief baanoefeningen (e-learning 8 PO)

€82,00

Je gaat in deze online cursus aan de slag met mentale aspecten die belangrijk zijn voor tennissers en je leert vaardigheden én oefenvormen waarmee je de mentale veerkracht van je spelers kunt vergroten. Onder meer komen thema’s als wedstrijdspanning, concentratie, accepteren, verwachtingen en zelfvertrouwen aan bod.

Deze e-learning bestaat uit 8 trainingen van ongeveer 45 minuten, waarin je aan de slag gaat met (animatie)video's en gerichte opdrachten voor op en naast de tennisbaan. Aan het einde van elke training zie je voorbeelden van baanoefeningen (gefilmd met een drone), waarmee je de geleerde vaardigheden kunt vertalem naar de baan. Daarnaast krijg je de kans om aan het einde van elke training je kennis te toetsen met het onderdeel 'speel de tie-break’.

Ook kun je doorklikken naar een verdiepingspagina met extra lees- en videomateriaal. De inhoud van de cursus kent een sterke theoretische basis, maar is tegelijkertijd zeer praktisch van aard. De trainingen zijn gericht op de (actieve) wedstrijdspeler. Met behulp van de (theoretische basis) uit de video’s, de praktijkgerichte opdrachten en de baanoefeningen is het eenvoudig de vertaalslag te maken naar het trainersvak. Voor de trainer komt er een specifieke opdracht bij gericht op het ontwikkelen van een eigen baanoefeningen om mentale vaardigheden te trainen en verbeteren met je spelers.

En tijdens de gehele cursus heb je de mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen aan één van de sportpsychologen van &Tennis.

Flexibiliteit
Je kan de cursus volledig in eigen tijd en tempo volgen, waarbij je tegelijkertijd de mogelijkheid krijgt om je te verdiepen of stof te herhalen. Het enige wat je nodig hebt, is een computer, smartphone of tablet met toegang tot internet. Dat betekent echter niet dat je alleen maar achter het scherm zult zitten. In de e-learning word je juist uitgenodigd om op en naast te baan te experimenteren met de mentale vaardigheden die je hebt geleerd. Met andere woorden: het gaat echt om doen!

Aantal referenties van collegae:
-De cursus is erg leuk en biedt veel praktische handvatten om de mentale aspecten te trainen!
-De inhoud van de cursus is zeer bruikbaar in al je trainingen. Een aanrader voor elke tennisleraar!
-De e- learning geeft je ook inzicht in eigen denken en handelen. Het is een goede en praktische online training, die serieus, maar ook hier en daar met humor, wordt aangeboden

Ontwikkelaars:
Yoran Verschoor MSc. En Kees Wallis MSc. zijn beiden werkzaam als sportpsycholoog én tennistrainer. Ze hebben een passie voor tennis en hebben de krachten gebundeld om deze e-learning, speciaal gericht op tennis, te ontwikkelen.

De cursus is opgebouwd uit 8 online trainingen van ongeveer 45 minuten.

Kosten: €123,14- excl. btw (€149,- incl. btw). De normale prijs van de e-learning is €189,-.

Het volgen van de e-learning mentale vaardigheden levert 8 PO punten op. Inschrijven kan door een email te sturen naar contact@entennis.nl of te bellen naar 0623713937.

  • Op ieder moment te volgen
  • Online / Op afstand, Meerdaags
  • 8 PO punten (0 algemeen, 8 tennis, 0 padel)
  • Gericht op Leraar met A-licentie, Leraar met B-licentie, Leraar met C-licentie
  • Tennisleraren