• Op ieder moment te volgen
  • Gratis
  • Online / Op afstand, Dagdeel
  • 2 PO punten
  • Gericht op Leraar met A-licentie, Leraar met B-licentie, Leraar met C-licentie
  • Tennisleraren
  • Log in om in te schrijven

“Hoe creëer je een klimaat waar lesvolgers betrokken clubspelers worden?”, Gert-Jan De Munck

Intro

Gert-Jan De Muynck toont in deze sessie wat de ‘drivers’ zijn om te stoppen met tennissen. De redenen kunnen in veel gevallen gelinkt worden aan een gebrek aan autonomie, verbondenheid of competentie. Daarnaast toont hij hoe je als trainer en club duurzame initiatieven kan ontwikkelen om de motivatie bij spelers te verhogen. Neem je spelers mee in de boeiende tennisreis en begeleid ze tot spelers met autonome motivatie.

Auteurs

Gert-Jan is zelf een fervent competitief tennisspeler, die in Nederland meerdere jaren een ranking 2 had. Daarnaast is hij klinisch psycholoog en sportpsycholoog van opleiding. Na zijn studies schreef hij een doctoraat rond de rol van feedback van coaches en zelfspraak van sporters op de duurzame sportmotivatie van jeugdsporters. Sinds 2016 is hij actief als sportpsycholoog op het topsportcentrum van Tennis Vlaanderen, waar hij sindsdien instaat voor de mentale begeleiding van sporters, maar ook opleidingen rond sportpsychologische thema’s verzorgt voor trainers.

Stap 1. Bekijk de video presentatie via het YouTube-kanaal van Tennis Vlaanderen

Link: https://www.youtube.com/watch?v=cxv1TWVmMR8

Presentatie: https://www.knltb.nl/media/dqjpttza/m_factor_e_learning.pdf

Bekijk de video en maak persoonlijke notities tijdens het afspelen van de video. Bekijk ook de vragenlijst op deze manier kan je gericht kijken in functie van specifieke vragen/ opdrachten.

Je dient de onderdelen niet op eenzelfde dag af te werken: je kan ten allen tijden de bijscholing hervatten wanneer jou dit past.

Stap 2. Doe de digitale zelfontwikkeling

Vul de zelfontwikkeling digitaal in. Het volledig afwerken van deze ontwikkeling (= bekijken video en beantwoorden online vragenlijst) neemt ongeveer 90-100 minuten in beslag.

PO-punten: deze totale bijscholing is goed voor 2 PO-punten.