• vrijdag 19 juli
 • 08:45 - 16:00
 • O.T.V.
  J.J. Talsmalaan 11
  6862 BZ
  OOSTERBEEK
 • € 50,00
 • Congres / Seminar, Dag
 • 6 PO punten
 • Gericht op Leraar met B-licentie, Leraar met A-licentie, Leraar met C-licentie
 • Tennisleraren
 • Log in om in te schrijven

Van 13 t/m 20 juli 2019 wordt in Oosterbeek het sterkst bezette jeugdtennistoernooi in Nederland gespeeld: De DunoAir Windmill Cup. Tijdens dit toernooi wordt op vrijdag 19 juli het internationaal trainerscongres van de DunoAir Windmill Cup georganiseerd. Ben jij hier ook bij?

De 2 plenaire gedeeltes verzorgd worden door niemand minder dan Jeroen Wouters, innovatie manager voeding bij Topsportcentrum Papendal en Jacco Eltingh, technisch directeur KNLTB!

De workshops worden gegeven in de hospitalitytent(en) op Sportpark Hartenstein, direct naast het tennispark gelegen.

Programma

08:45 - 09:15 uur: Ontvangst met koffie en thee
09:15 - 10:10 uur: Plenair gedeelte door Jeroen Wouters, Innovatiemanager voeding
10:15 - 11:00 uur: Workshopronde 1
11:00 - 11:25 uur: Koffiepauze
11:30 - 12:15 uur: Workshopronde 2
12:20 - 13:05 uur: Workshopronde 3
13:05 - 14:15 uur: Lunch en wedstrijden kijken
14:20 - 15:05 uur: Workshopronde 4
15:15 - 16:00 uur: Afsluitend plenair gedeelte door Jacco Eltingh, technisch directeur KNLTB

Inhoud van de workshops & docenten

Plenaire sessie Innovatie in sport en voeding; Een wereld te winnen? Door Jeroen Wouters.
Jeroen Wouters is innovatiemanager voeding bij Topsportcenrum Papendal en medeverantwoordelijk voor de voeding van alle (top)sporters die daar verblijven en eten.

Inkijk methodisch aanreiken van techniek bij Tenniskids Rood door Leonnne Heffels.
Op welke methodische manier kan ik op de baan het maximale technische resultaat halen. Leonne heeft 38 jaar bij de KNLTB gewerkt en is sinds 3 jaar werkzaam op Amstelpark waar ze de jeugdopleiding geheel aan het opbouwen is. Jeugd van 6 tot 13 jaar is haar grootste passie.

Pre Performance Preparation door Floris Minnaert.
Hoe bereid je je optimaal voor op een training of wedstrijd? Welke routines zorgen ervoor dat je “gezond” aan een training kunt beginnen? Hoe gebruik je je ademhaling om je aandacht te richten en te focussen op de uit te voeren bewegingen?
Floris werkt sinds 2006 op de ITF, WTA en ATP tour en heeft met vele internationale toptennissers gewerkt (Martic, Kontaveit, Pavlyuchenkova, Robson, Wozniacki, Verdasco, Bouchard, Cirstea, de Bakker). Het reizen naar alle grote en kleinere toernooien en het werken met sporters op alle niveaus is wat hem heeft verrijkt als trainer, coach en als mens. De vele leermomenten en zijn holistische aanpak zijn een inspiratiebron om het beste uit de speler te halen als atleet en als mens.

Benodigdheden Jeugd Toptennis door Wouter Pels.
De ontwikkeling van een tennisser in zijn jonge jaren kent horten en stoten. Blessures en overbelasting liggen op de loer. Hoe moet je omgaan met materiaal en welke keuzes zijn hierin belangrijk?
Wouter is een gerenommeerd racket tuner op de diverse tours van Tennis Europe (ook bij de Windmill Cup), ITF, WTA en ATP.

Tennis Fit door Jori Beerens.
Hoe voorkom ik als trainer uitstroom van spelers in de senioren en senioren + categorie binnen mijn vereniging?
Jori is een gerenommeerde (sport)fysiotherapeut en workshopleider Tennis Fit bij de KNLTB.

Permanente Ontwikkeling punten
Met het bijwonen van alle workshops en plenaire sessies zijn totaal 6 PO punten te verdienen.

Bij aankomst, bij iedere plenaire sessie en bij alle workshops dient voor presentie te worden getekend. Na de laatste plenaire sessie van Jacco dient er nogmaals te worden getekend voor de gehele dag. De punten worden pas definitief toegekend als het overhandigde evaluatieformulier volledig is ingevuld en afgegeven is bij de organisatie.

Graag in tenniskleding komen in verband met 2 sessies op de baan. In verband met de interactieve plenaire sessie met Jacco Eltingh vragen wij je om je smartphone mee te nemen.

Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus verplaatst of geannuleerd.