• zondag 09 juni
 • 10:15 - 15:15
 • Autotron Expodome
  Graafsebaan 133
  5248NL
  Den Bosch
 • € 55,00
 • Congres / Seminar, Dag
 • 5 PO punten
 • Gericht op Leraar met B-licentie, Leraar met A-licentie, Leraar met C-licentie
 • Tennisleraren
 • Log in om in te schrijven

Tijdens de Libema Open in 's-Hertogenbosch organiseren wij voor het eerst de ‘Week van de Tennisleraar’!
Deze week worden er verschillende cursusdagen georganiseerd met thema’s zoals: Jeugdtennis, De gezonde atleet, Tenniskids, Padel en nog veel andere. Gedurende deze week staat de tennisleraar centraal en is er de mogelijkheid om op één dag meerdere cursussen te volgen en daarna wedstrijden te kijken, want tickets zijn inbegrepen!

Het programma voor de Week van de Tennisleraar ziet er als volgt uit:

Dag Tijd Thema/Sessie Spreker
Zaterdag
8 juni

10.15 - 12.15
13.00 - 15.00
'Gezonde Atleet'
Een gezond lichaam een sterke performance
Pre Performance Preparation

Jesper Put
Floris Minnaert
Zondag
9 juni

10.15 - 11.15

11.15 - 12.15

13.15 - 14.15

14.15 - 15.15
'Jeugdtennis'
De sleutelfunctie binnen jeugdwerking

De reis naar het betrokken jeugdlid

Oefenvormen om de clubtraining te intensiveren

Trainingsvormen om te leren trainen

Ruben Neyens

Karlijn Agten

Annemieke van Sambeek

Paul Honig
Maandag
10 juni
10.15 - 12.15 Het verhaal van de
complete KidsTennisser
(Tennis Vlaanderen)
Nick Vets
Maandag
10 juni
10.15 - 12.15
13.15 - 15.15
Padel;
Hoe te verdedigen in de hoek (2x)
Bram Meijer
Dinsdag
11 juni
09.00 - 13.00 Tenniskids Red & Orange Mark Tennant
Donderdag
13 juni
10.00 - 15.00 Tennis Fit Ymco van Gorkom
Jori Beerens
Vrijdag
14 juni
10.15 - 12.30 Dubbelspel; trainingsvormen voor
de 8 & 9
Alex Reijnders


Zondag 9 juni 'Jeugdtennis'

Een gevarieerd en inspirerend programma met 4 sessie, telkens gericht op een ander onderdeel van het jeugdtennis. Er zijn 2 kennissessies en 2 praktijksessies. Als tennisleraar krijg je vernieuwende ideeën en tips om aan de slag te gaan bij jou op de vereniging.

Kennissessie 1: 'De Tennisleraar, de sleutelfiguur binnen de jeugdwerking'

Een succesvolle jeugdwerking heeft vaak een sterke tennisleraar zowel op de baan als achter de schermen. Welke acties kan je als tennisleraar ondernemen om de jeugdwerking nog sterker te maken en welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? Het is een presentatie met best cases en met praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.

Kennissessie 2: ‘De reis naar het betrokken jeugdlid’

Hoe krijg je als trainer i.s.m. je vereniging(en) meer betrokken jeugdleden? In deze sessie doorlopen we de reis die een jeugdlid door de vereniging maakt; van niet-lid, tot een betrokken jeugdlid. Aan welke knoppen kun je als trainer draaien? Er wordt onder andere ingegaan op het belang van wedstrijden (leren) spelen, Tennis Alles-in-1, communicatie met de doelgroep en verschillende succesvolle ledenwerving- en behoud instrumenten.

Praktijksessie 1: ‘Oefenvormen om de clubtraining te intensiveren’

In deze praktijksessie krijg je oefenvormen om jouw groepstraining nog meer activiteit en animo te krijgen. Tennis blijft een sport, en dus is het ook belangrijk dat er voldoende wordt bewogen tijdens een training. Hoe kan je de spelers voldoende laten bewegen, maar ook blijven technisch en tactisch prikkelen?

Praktijksessie 2: ‘Trainingsvormen om te leren trainen’

De sessie is gericht op groepstraining en recreatieve jeugdspelers; hoe leren trainen. Leren kan je op verschillende manieren, er is niet één perfecte manier van leren. Elk speelniveau of leeftijdsgroep heeft een andere aanpak nodig om effectief te zijn als Tennisleraar. Je krijg enkele oefenvormen aangereikt om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Docent

Ruben Neyens is de coördinator voor Permanente Ontwikkeling bij de KNLTB. Daarnaast wordt hij door de ITF de hele wereld over gevlogen om zijn cursussen te geven.

Karlijn Agten is marketeer jeugd bij de KNLTB. Hiervoor is ze een aantal jaren werkzaam geweest als verenigingsondersteuner bij de KNGU en het sportbedrijf Tilburg. Karlijn tennist zelf actief bij BTC De Pettelaer in Den Bosch.

Annemieke van Sambeek is naast tennistrainster ook coördinator voor de TL-3 opleiding bij de KNLTB. Reist regelmatig met haar spelers naar toernooien.

Paul Honig is door het VNT verkozen als tennisleraar van het jaar. Zijn passie voor de sport, het trainersvak, het verenigingsleven èn het ondernemerschap maken het dat hij deze prijs meer dan verdiend heeft.

Permanente Ontwikkeling Punten

Door het volgen van deze cursusdag behaal je 5 PO-punten. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus verplaatst of geannuleerd.