• dinsdag 28 mei
  • 09:00 - 15:00
  • T.C. Amstelpark Gold Star Tennis
  • € 375,00
  • Klassikaal / Groep, Meerdags
  • 6 PO punten
  • Gericht op Leraar met B-licentie, Leraar met A-licentie
  • Tennisleraren
  • Log in om in te schrijven

Binnen onze tennisverenigingen krijgt Padel een steeds prominentere plek: het versterkt de tennisvereniging, geeft een nieuwe dynamiek en zorgt voor vitalisering van diverse activiteiten binnen de vereniging en kan leiden tot aanwas van nieuwe leden. Ook aan de opleidingskant is verandering nodig want Padel vereist nieuwe technieken, tactieken en inzichten. Veel komt weliswaar bekend voor, maar is toch net weer ietsje anders. Dit jaar verwachten wij dat een steeds groter wordende groep spelers kennis wil maken met deze dynamische sport en de verenigingen zullen behoefte hebben aan enthousiaste leraren die ook verstand hebben van Padel. Speciaal voor tennisleraren heeft de KNLTB een cursus ontwikkeld, gericht op deze beginnende en recreatieve Padelspelers.

Inhoud

De bijscholing bestaat uit een E-learning blok van vier uur. Door middel van zelfstudie kan de cursist zich hier verdiepen in spelregels en historie van Padel, kennis opdoen over de aanleg van Padelbanen, de meerwaarde leren inzien van Padel voor de tennisvereniging en kennis opdoen over specifieke materialen zoals rackets en ballen.

Hierna volgen 4 lesdagen, waarin wordt doorgebouwd op de reeds aanwezige competenties bij de tennisleraar zoals trainingen voorbereiden, uitvoeren en evalueren, maar bijvoorbeeld ook niveaus in kunnen schatten en daar gerichte oefeningen voor bedenken en uitvoeren.

Het verschil en de overeenkomsten tussen tennis en Padel staan daar in eerste instantie centraal. Vanuit video-analyses van diverse niveaus Padel (van beginners tot wereldtoppers) wordt aan de hand van een specifieke Padel-matrix een start gemaakt om uiteindelijk Padel-lessen tot en met gevorderd niveau te kunnen aanbieden. Daarbij staan dynamische oefenvormen en het trainen vanuit diverse spelsituaties centraal. Ook Padelclinics komen daarbij aan bod. Per cursusdag staat men 4 uur op de baan, en 2 uur theorie.

Tussen de cursusdagen is bewust een periode van een aantal weken opgenomen, waarin naast de eigen vaardigheid aan diverse gerichte opdrachten kan worden gewerkt. Op het einde van de bijscholing moet een eigen niveau 6 Padel zijn behaald, wat zal worden beoordeeld door de opleider.

Docenten

De bijscholing wordt gegeven door ervaren docenten, die zich specifiek en diepgaand in Padel hebben verdiept en erin geschoold zijn. Zij staan echter wel dicht bij de praktijk van de tennisleraar.

Overzicht cursusdagen

Bergen op Zoom

11 april, 9 mei, 23 mei en 13 juni

Groningen

23 mei, 6 juni, 27 juni en 11 juli

Amstelpark

28 mei, 4 juni, 11 juni en 2 juli

PO punten

Door het volgen van deze cursus behaal je 6 PO-punten. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus verplaatst of geannuleerd.